Campioana mondiala en titre Germania a fost invinsa, duminica, pe pe Stadionul Lujniki din Moscova, de Mexic, cu scorul de 1-0 (1-0), in etapa I a Grupei F a turneului final al CM. Brazilia s-a incurcat si ea in primul meci de la Campionatul Mondial, unul incalcit, contra ElveÈ›iei, terminat 1-1.

GERMANIA - MEXIC 0-1

In grupa F a Mondialului din Rusia, Germania a debutat cu stangul impotriva Mexicului, pe Luzhniki Arena, din Moscova. Mexicanii si-au luat revansa impotriva nemtilor, dupa infrangerea din semifinalele Cupei Confederatiilor din urma cu un an (1-4), suferita tot pe pamant rusesc, la Sochi. Din cele 11 partide disputat pana acum, Germania a castigat 5 si a remiat in alte 5 (singurul meciul castigat pana acum de Mexic fiind un amical). De la ultimul mondial, echipa Germaniei s-a schimbat complet, dupa retragerea unor jucatori experimentati. Un singur aspect mai are in comun Germania de acum cu cea din urma cu 4 ani, selectionerul Joachim Low, care tocmai si-a prelungit contractul pana in 2020. In minutul 35, Lozano a finalizat o actiune de contraatac din 3 pase a mexicanilor. El a marcat dupa ce l-a driblat in careu pe Ozil, venit sa acopere apararea si dupa ce a primit o pasa de la Chicharito Hernandez.

BRAZILIA-ELVETIA 1-1!

Echipa Braziliei a inceput tare meciul, avand o pofta de joc deosebita. A si reusit sa deschida scorul devreme. Superstarul Coutinho a trimis un sut spectaculos la coltul lung care a lovit bara si a ajuns in plasa. Cu Neymar aproape inexistent, Brazilia a controlat jocul, insa o faza fixa in minutul 50 l-a adus pe Zuber singur in fata portii, acesta a pus capul si a restabilit egalitatea pe tabela. Finalul de meci a fost controlat categoric de sud-americani, care au ratat ocazii monumentale prin Neymar, Coutinho si Miranda, insa n-au marcat si scorul s-a incheiat nedecis: 1 - 1.