Religiile sunt rute diferite cu aceeasi destinatie: Dumnezeu - Magazin - Cultura

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in Stiri / Magazin / Cultura
Religiile sunt rute diferite cu aceeasi destinatie: Dumnezeu
Religiile sunt rute diferite cu aceeasi destinatie: Dumnezeu
Religiile sunt rute diferite cu aceeasi destinatie: Dumnezeu
Potrivit Bibliei: Sunt religiile cai diferite care duc la Dumnezeu?
- Consider ca e un lucru aproape incredibil ca Dumnezeul intregului univers sa doreasca sa fie cunoscut doar de o credinta religioasa, a afirmat scriitorul Marcus Borg.
Desmond Tutu, laureat al Premiului Nobel pentru pace, a spus:
- Nici o religie nu poate pretinde ca detine in intregime adevarul despre misterul credintei.
O zicala hinduista foarte cunoscuta suna in felul urmator in limba originala: Jotto moth, totto poth, ceea ce, in traducere libera, inseamna ca religiile nu sunt decat cai diferite care urmaresc acelasi obiectiv. Si budistii impartasesc acest punct de vedere. Intr-⁠adevar, milioane de oameni cred ca religiile sunt cai diferite care duc la Dumnezeu.
Istoricul Geoffrey Parrinder a afirmat:
- Se spune uneori ca toate religiile urmaresc acelasi obiectiv, ca sunt cai asemanatoare care duc la adevar sau chiar ca doctrinele lor sunt identice.
Invataturile, ritualurile si divinitatile religiilor sunt intr-⁠adevar asemanatoare. Majoritatea religiilor vorbesc despre iubire si invata ca nu trebuie sa ucizi, sa furi si sa minti. In majoritatea gruparilor religioase exista persoane care depun eforturi sincere pentru a-⁠i ajuta pe altii. Asadar, daca cineva are o credinta sincera si incearca sa duca o viata corecta, conteaza carei religii apartine? Sau sunt religiile cai diferite care duc la Dumnezeu?
Este suficienta sinceritatea?
Sa luam cazul lui Saul, evreu din secolul I, care a devenit apostolul crestin cunoscut sub numele de Pavel. Fiind un sustinator inflacarat al iudaismului, el a incercat sa suprime inchinarea continuatorilor lui Cristos, pentru ca o considera incorecta (Faptele 8:1"⁠3;9:1, 2). Cu toate acestea, datorita indurarii lui Dumnezeu, Saul si-⁠a dat seama ca oamenii foarte religiosi, de felul lui, animati, probabil, de zel pentru Dumnezeu, greseau totusi, deoarece nu cunosteau toate lucrurile (Romani 10:2). Cand a aflat mai multe despre vointa si actiunile lui Dumnezeu, Saul a facut schimbari si a inceput sa se inchine chiar impreuna cu discipolii lui Isus Cristos, cei pe care ii persecutase. - 1 Timotei 1:12"⁠16.
Dar spune Biblia ca exista sute de credinte dintre care putem alege si ca cea la care ne oprim, indiferent care ar fi ea, va fi acceptata de Dumnezeu? In instructiunile primite de apostolul Pavel, inviatul Isus Cristos a spus exact contrariul. Isus l-⁠a trimis pe Pavel la oamenii natiunilor ca sa le deschida ochii, ca sa-⁠i intoarca de la intuneric la lumina si de sub autoritatea lui Satan la Dumnezeu (Faptele 26:17, 18). Asadar, cu certitudine conteaza ce alegere facem in materie de religie. Multi dintre cei la care a fost trimis Pavel aveau deja o religie, totusi erau in intuneric. Este clar ca, daca toate religiile ar fi cai diferite care duc la viata vesnica si la primirea favorii lui Dumnezeu, nu ar mai fi fost nevoie ca Isus sa-⁠si instruiasca discipolii pentru lucrarea de facere de discipoli pe care le-⁠a incredintat-⁠o. - Matei 28:19, 20.
In celebra sa Predica de pe munte, Isus a spus:
- Intrati pe poarta cea stramta; caci larg si spatios este drumul care duce la distrugere, si multi sunt cei care intra pe el; in timp ce stramta este poarta si ingust drumul care duce la viata, si putini sunt cei care il gasesc (Matei 7:13, 14).
Biblia afirma fara echivoc ca exista o singura credinta (Efeseni 4:5). Evident, multi dintre cei ce se afla pe drumul spatios au o religie, totusi nu au singura credinta. Intrucat exista o singura forma de inchinare adevarata, cei ce doresc sa gaseasca adevarata credinta vor trebui sa o caute.
In cautarea adevaratului Dumnezeu
Chiar de la inceputul istoriei omenirii, Dumnezeu le-⁠a spus oamenilor ce anume asteapta de la ei (Geneza 1:28; 2:15"⁠17; 4:3"⁠5). Azi, cerintele sale sunt clar explicate in Biblie. Aceasta ne ajuta sa facem distinctie intre inchinarea acceptata si cea neacceptata de el (Matei 15:3"⁠9). Unii oameni si-⁠au mostenit religia, in timp ce altii nu fac decat sa se conformeze comunitatii din care fac parte. Pentru multi, religia este determinata de locul si momentul nasterii. Dar ar trebui sa va alegeti la intamplare religia sau sa-⁠i lasati pe altii sa ia aceasta decizie in locul vostru? Alegerea voastra in materie de religie trebuie sa fie facuta in cunostinta de cauza si sa se bazeze pe o examinare atenta a Scripturilor. In secolul I, anumiti oameni instruiti nu se rezumau la a accepta orbeste cuvintele apostolului Pavel, ci examinau cu grija Scripturile in fiecare zi ca sa vada daca aceste lucruri erau asa (Faptele 17:11; 1 Ioan 4:1). De ce nu faceti si voi la fel? Biblia spune ca Dumnezeul universului doreste ca oamenii sa i se inchine cu adevar. Dupa cum este consemnat in Ioan 4:23, 24, Isus a explicat:
- Totusi, vine ceasul, si acesta este acum, cand inchinatorii adevarati i se vor inchina Tatalui cu spirit si adevar, caci, intr-⁠adevar, unii ca acestia cauta Tatal ca sa i se inchine. Dumnezeu este un Spirit, si cei care i se inchina trebuie sa i se inchine cu spirit si adevar.
Numai forma de inchinare curata si neintinata din punctul de vedere al Dumnezeului si Tatalui nostru este acceptata de el (Iacov 1:27). Dumnezeu binecuvanteaza eforturile a milioane de oameni de a gasi drumul ingust ce duce la viata. El nu le va da viata eterna oamenilor indiferenti, ci acelora care depun eforturi concrete pentru a gasi drumul ingust, trasat de el, si apoi il urmeaza. - Maleahi 3:18.

(Sursa: wol.jw.org)
(Joi 13.12.2018 08:08, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Poetul Lucian Avramescu e coplesit de lumina prieteniei care se revarsa asupra sa din partea prietenilor si admiratorilor! (18.08.2019)
SIMONA: O carte exceptionala despre Simona Catrina, o femeie cu suflet si talent de zeita (13.08.2019)
Serbare cu muzica si poezie, la Muzeul Pietrei din Sangeru, pe 15 august 2019 (02.08.2019)
Cu prilejul Sarbatorii Sanzienelor a fost marcata traditia romaneasca (18.07.2019)
Osho: Iubirea este usa prin care poti pasi in afara timpului (16.06.2019)
Mireille Astrid Popa: E timp pentru toate (poem) (15.06.2019)
Eclesiastul (carte a Bibliei) : Orice lucru isi are timpul sau (15.06.2019)
Ziua Nationala a Italiei este considerata ziua in care s-a nascut democratia in Italia (04.06.2019)
Vineri incepe vizita apostolica a Papei Francisc in Romania (31.05.2019)
Cele mai importante monumente bisericesti romanesti sunt de inspiratie spirituala si culturala bizantina (30.05.2019)
Banca Nationala a Romaniei lanseaza o moneda cu tema Vizita Apostolica a Sanctitatii Sale Papa Francisc, in Romania (30.05.2019)
Banca Nationala a Romaniei lanseaza o moneda cu tema Vizita Apostolica a Sanctitatii Sale Papa Francisc, in Romania (30.05.2019)
O poezie superba de Lucian Avramescu: N-am invatat inca sa mor (30.05.2019)
Octavian Andronic: Scrisoarea pierduta, editie europarlamentara (27.05.2019)
Poezii de Bogdan O. Popescu (25.05.2019)
Mireille Astrid Popa: Tipatul cocorului in noapte (poem) (25.05.2019)
Biografia unui poet-medic: Bogdan O. Popescu (22.05.2019)
Rugaciunea catre Sfintii Constantin si Elena se rosteste ori de cate ori este nevoie (22.05.2019)
Steaua ranita (20.05.2019)
O poezie de Bogdan O. Popescu: Aer cald (20.05.2019)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Sambata 24.08.2019
1 EUR -0.09% 4.7216 lei
1 USD +0.13% 4.2706 lei
Toate valutele
Vineri 23.08.2019, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
IRISFARM MEDICAL SRL
Roman, Neamt, Strada Tineretului nr. 15
> Farmacii
MCG OIL COMPANY SRL
Gheraesti, Neamt, Strada Moldovei nr. 79
> Utilaje
ROBMET SRL
Piatra Neamt, Neamt, Strada Bistritei nr. 55
> Comert
Cele mai accesate companii
GIL & SONS PROIECT SRL
Piatra Neamt, Neamt, Strada George Cosbuc nr. 5
> Arhitectura
ELDERS SRL
Piatra Neamt, Neamt, B-dul Traian nr. 86
> Consultanta in afaceri
ELECTRO UNIVERS CMM SRL
Roman, Neamt, Strada Nicolae Titulescu nr. 14
> Comert
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
Canisa Visul Alb
Lupi Albi - Un caine deosebit pentru familia ta! Lupi albi cu pedigree, microcip, carnet de sanatate, vaccinuri la zi plus cadouri de plecare! Va asteptam!
> Animale
mobila la comanda Neamt
Platon Mobila Piatra Neamt, Mobila Targu Neamt - producator mobila la comanda si mobila serie.
> Comert
Farmacie online
Sanatatea familiei dumneavoastra se afla in grija farmaciei online spiterie.ro oferindu-va produse din toata gama farmaceutica. Comenzi online, livrare imediata.
> Farmacii
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2019 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0638 sec.